21 | 06 | 2024
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΕΦΕΕΑ: Ανοιχτή επιστολή – Κάλεσμα προς τα Δ.Σ. και τις ενώσεις λογιστών φοροτεχνικών όλης της χώρας.

 

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Η κατάσταση στον κλάδο των λογιστών ελευθέρων επαγγελματιών έχει φτάσει σε σημείο που όλοι σχεδόν κατανοούν ότι τα μέτρα των κυβερνήσεων ούτε τυχαία είναι ούτε αποσπασματικά.
Έχουν συγκεκριμενη στόχευση που δεν είναι άλλη από τη συγκέντρωση του κλάδου των λογιστικών υπηρεσιών σε λίγες και μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες.
Είναι ήδη γνωστό τι συνέβη σε εταιρείες λογισμικού.


Από τη σημερινή πλειοψηφία της ΠΟΦΕΕ δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε πια τίποτα. Βρίσκονται στην ίδια πλευρά με το υπουργείο. Φοβούνται μήπως η προβολή και η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας διαταράξουν τις καλές τους σχέσεις με τα υπουργεία.

Ο κλάδος μας διακατέχεται από αγωνία και ανασφάλεια για το αύριο. Βρίσκεται σε αναβρασμό. Η διέξοδος κατά τη γνώμη μας βρίσκεται στη συσπείρωση και την ενότητα στη βάση.

Η ΕΦΕΕΑ με αποφάσεις του ΔΣ και της ΓΣ απευθύνεται στα ΔΣ, τους αντιπροσώπους των ενώσεων όλης της χώρας, καθώς και σε κάθε συνάδελφο , να συναντηθούμε σε πανελλαδική σύσκεψη προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και μπρος.

Το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ προτείνουμε να οργανωθεί με ευθύνη της ένωσης μας, δια ζώσης στην Αθήνα, η διαδικτυακά, σύσκεψη το Σάββατο 30 Μάρτη. Επίσης προτείνουμε να οργανωθεί πανελλαδική κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη.

Διεκδικούμε:

1 MY DATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.

2. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας.

3. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα » των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης 1020/24.

4. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας , χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.

5. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.