Εκτύπωση

ΙΚΑ 27/08/2008

Α11/210
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 81

 

Θέμα: Τροποποίηση οδηγιών

 

ΣΧΕΤ.: α. Η αρ.Φ40202/οικ.20611/4107/31-7-08 απόφαση Υπουργών Εσωτερικών - Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας.
β. Εγκ.65/08


Σε συνέχεια της εγκ.65/08 – σχετικά με την ένταξη του κλάδου ασθένειας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στον κλάδο ασθένειας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – ενόψη της τροπολογίας του Νόμου (ΦΕΚ 1512/31-7-08 τ.Β) θεωρούμε απαραίτητη την τροποποίηση των οδηγιών που έχουν δοθεί και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα.
Οι ασφ/νοι του τ.ΤΑΞΥ, των οποίων η ιατρική περίθαλψη παρέχεται από γιατρούς ειδικότητας μίσθωσης έργου των 11 περιοχών (Αττική, Θεσ/νίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Χαλκιδική) δεν θα αντικαταστήσουν τα βιβλιάρια υγείας ΤΑΞΥ με βιβλιάρια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αφού είναι θεωρημένα μέχρι 31/12/08, ωστόσο θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρεται στο στέλεχος του βιβλιαρίου και ο ΑΜ: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Αυτό ισχύει και για την έκδοση νέων βιβλιαρίων υγείας, ή παλαιών ασφ/νων οι οποίοι θέλουν αλλαγή συνταγολογίου ή να ασφαλίσουν νέο μέλος οικογένειας.
Επί πλέον στις περιπτώσεις έκδοσης νέων βιβλιαρίων υγείας των παραπάνω ασφ/νων, στους οποίους θα χορηγηθούν τα εν λόγω βιβλιάρια θα πρέπει να δημιουργηθεί ειδικό μητρώο ασφ/νων προκειμένου να είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.
Για το ίδιο χρονικό διάστημα για τυχόν έκδοση νέων βιβλιαρίων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα βάσει των οδηγιών της εγκ.65/08 θα μεριμνήσει η αρμόδια υπηρεσία του τ.ΤΑΞΥ για την απόσυρσή τους.
Αντίθετα για τους ασφ/νους του τ.ΤΑΞΥ των υπολοίπων περιοχών εξακολουθούν να ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί με την εγκ.65/08.
Αναλυτικότερα:
Η έκδοση νέων βιβλιαρίων υγείας στους νέους ασφ/νους εφόσον έχουν τις απαραίτητες χρονικές προϋποθέσεις (50) πενήντα ημέρες εργασίας τον προηγούμενο χρόνο ή βάσει 15μήνου, θα γίνεται από τις υπηρεσίες του τ.ΤΑΞΥ με βιβλιάρια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Στα νέα βιβλιάρια θα αναγράφεται ο ΑΜ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Αν πρόκειται για παλιό ασφ/νο, ο οποίος θέλει αλλαγή συνταγολογίου ή να ασφαλίσει νέο μέλος οικογένειας τότε θα ακυρώνεται το βιβλιάριο του ΤΑΞΥ και θα εκδίδεται βιβλιάριο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τον αριθμό μητρώου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και με κόκκινο στυλό τον αριθμό μητρώου του ΤΑΞΥ.
Και αυτή η διαδικασία θα γίνεται από τις υπηρεσίες του τ.ΤΑΞΥ .
Τέλος για όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν επιστροφή δαπάνης μέχρι 31/7/08 ή δαπάνες Ειδικού Λογαριασμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων (παροχές σε χρήμα), θα συντάσσονται οι σχετικές αποφάσεις από τα κλιμάκια υπαλλήλων του τ.ΤΑΞΥ και θα αποστέλλονται προς εκτέλεση στα κατά τόπους αρμόδια Υποκ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (υπογραφή Προϊσταμένου και Δ/ντή Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).
Το τ.ΤΑΞΥ θα πρέπει να ενημερώσει τους ασφ/νους του για τις νέες αλλαγές.

Γονική Κατηγορία: Ασφαλιστικά
Κατηγορία: ΙΚΑ: Εγκύκλιοι - Διαταγές
Εμφανίσεις: 894