Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αθήνα 16/10/2013
Αρ. πρωτ.:Ε40/615

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που προέκυψαν από την μετατροπή της ασφάλισης εργαζόμενων συνταξιούχων, απασχολούμενων με σύμβαση μίσθωσης έργου και προσώπων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις μελών οικογένειας τους κατ΄ εφαρμογή των σχετικών εγκυκλίων.

Σχετ.: Οι με αριθ. 65/2012 & 11/2013 εγκ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Επειδή έχει διαπιστωθεί ότι σε πολλές επιχειρήσεις που απασχολούνται τα εν λόγω πρόσωπα μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή η μετατροπή της ασφάλισής τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στις ανωτέρω σχετικές εγκύκλιες διαταγές, κρίνεται απαραίτητο να δοθεί παράταση προθεσμίας έως 31/12/2013 για την καταβολή των εν λόγω ασφαλιστικών εισφορών, μόνο για όσους εργοδότες έχουν γνωστοποιήσει εγγράφως στα αρμόδια Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της έδρας τους τα πρόσωπα τα οποία υπάγονται στις προϋποθέσεις για την μετατροπή ασφάλισης, έως 30/9/2013.
Για τις περιπτώσεις αυτές επισημαίνεται ότι, στις Π.Ε.Ε. θα καταχωρείται ως ημερομηνία έναρξης Π.Τ. η 1/1/2014, θα επιδίδεται στον εργοδότη και θα τίθεται σε καθεστώς αναστολής μέσω της διαδικασίας του ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όπως περιγράφεται στις ανωτέρω εγκυκλίους.

Γονική Κατηγορία: Ασφαλιστικά
Κατηγορία: ΙΚΑ: Εγκύκλιοι - Διαταγές
Εμφανίσεις: 1009