Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Μητρόπολη Ηλείας Εκβιάζει εργαζόμενους να αποδεχτούν μειώσεις μισθώ. Καταγγελία της Γραμματείας Ηλείας του ΠΑΜΕ

Το σκληρό και αντεργατικό της πρόσωπο δείχνει το τελευταίο διάστημα η Μητρόπολη Ηλείας σε βάρος των 140 εργαζομένων που απασχολούνται στα πέντε γηροκομεία του νομού φροντίζοντας 350 - 370 ηλικιωμένους και είναι υπό την εποπτεία της Μητρόπολης, καθώς επιχειρεί με εκβιαστικό και τρομοκρατικό τρόπο να μειώσει από 30 - 46% τους μισθούς των εργαζομένων μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ έχει διαμηνύσει στους εργαζόμενους πως αν δε δεχτούν τη μείωση μισθών και δικαιωμάτων θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Δείγμα της λογικής και της συμπεριφοράς της Μητρόπολης αποτελεί ο τρόπος με

τον οποίο παρενέβη στο Γηροκομείο του Πελόπιου, όπου εργάζονται 13 εργαζόμενοι. Οταν και οι 13 εργαζόμενοι αρνήθηκαν να υπογράψουν την επιχειρησιακή σύμβαση η Μητρόπολη με διαδικασίες - εξπρές, διέκοψε τη λειτουργία του ιδρύματος στο Πελόπιο, «απέσυρε» τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου και τους μετέφερε σε αυτό του Πύργου με συνοδεία αντρών της αστυνομίας, με προφανή στόχο να στείλει το μήνυμά της σε όλους τους εργαζόμενους των ιδρυμάτων.

Το μήνυμα αυτό δεν είναι άλλο από την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μειώσεις μισθών και κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων σε εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου και εργάζονται χρόνια στα ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη «φιλοξενία» των ηλικιωμένων στα ιδρύματα της Μητρόπολης αναγκάζονται είτε οι ίδιοι είτε οι οικείοι τους να καταβάλλουν τεράστια ποσά που μπορεί να ξεπερνούν και τα 1.500 ευρώ ανά άτομο.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ηλείας του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει τις αρνητικές συνέπειες που έχει η παντελής έλλειψη του δημόσιου συστήματος Πρόνοιας και η αναγωγή της Πρόνοιας σε εμπόρευμα, η μετάθεση της σχετικής ευθύνης «σε ποικιλώνυμους "φιλάνθρωπους", Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τον ιδιωτικό τομέα». Καλεί τους εργαζόμενους «να αντιπαλέψουν στους χώρους δουλειάς την κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στο ίδρυμα του Πελοπίου και τα άλλα ιδρύματα. Καμία κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Να απαιτήσουμε σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα, που σημαίνει Ενιαίο, Καθολικό, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που θα παρέχει υπηρεσίες ποιοτικές και σύγχρονες, σύμφωνα με τις δυνατότητες που δίνει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας».

Αναρτήθηκε απο  tasos

Authors: ΗΦΑΙΣΤΟΣ- Μια αλλη ματια στην ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Γονική Κατηγορία: Γενικού Ενδιαφέροντος και Σωματείων
Κατηγορία: Μικρές Ειδήσεις
Εμφανίσεις: 3071