Εκτύπωση

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

 Συμμετέχουμε στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ

 1Η  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 12.00 το μεσημέρι,

ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00πμ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

            Τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει ο ΟΑΕΕ για τα χρέη των ασφαλισμένων στο ταμείο είναι κάτι παραπάνω από δραματικά, αντανακλούν την κατάσταση που βιώνουμε. 1 στους 2 ασφαλισμένους (και λογιστές ελ. επαγγελματίες) χρωστάει στον ΟΑΕΕ. 1 στους 2 συναδέλφους δεν έχει επομένως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του. 1 στους 2 συναδέλφους συσσωρεύει οφειλές και προσαυξήσεις χωρίς να έχει οποιαδήποτε δυνατότητα να τις εξοφλήσει (μόνο το 8% έχει κάνει ρύθμιση στο ταμείο). Ακόμα και αυτοί που πληρώνουν τις εισφορές τους θεωρούν απίθανο να καταφέρουν να βρουν κάποια στιγμή στη σύνταξη με την συνεχώς αυξανόμενη συσσώρευση των ελλειμμάτων στο ταμείο.

            Από την άλλη μεριά (με στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης) κάθε μήνα οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία αυξάνονται κατά 1 δις ευρώ. Το «προσωρινό» τέλος επιτηδεύματος έγινε μόνιμος βραχνά για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους. Η επιβολή φόρου 26% μας δείχνει το δρόμο που έχουν ακολουθήσει ήδη 230.000 επιχειρήσεις τα χρόνια της κρίσης. Δηλαδή το δρόμο του λουκέτου. Ο τζίρος ακολουθεί αντίστροφη πορεία από τη φορολογία.

            Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο επάγγελμά μας με την πιστοποίηση, τον κώδικα δεοντολογίας και τις άδειες του φοροτέχνη – λογιστή επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις μας ότι στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ προφανώς δεν είναι η «τάξη» ή η «κατοχύρωση» του επαγγέλματός μας αλλά το ξεσκαρτάρισμα του χώρου από τα μικρά λογιστικά γραφεία προς όφελος των μεγάλων λογιστικών και ελεγκτικών εταιρειών. Το ΟΕΕ μας βάζει σε διαδικασία εξετάσεων και σεμιναρίων επί πληρωμή σε μόνιμη βάση πλέον.

            Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση να μας πείσει ότι εμείς φταίμε για την κρίση γιατί κάναμε άσωτο βίο ή γιατί φοροδιαφεύγαμε. Ωστόσο αυτοί που θησαύριζαν πριν την καπιταλιστική κρίση συνεχίζουν να θησαυρίζουν. Και η ανάπτυξη που επαγγέλλεται η κυβέρνηση θα είναι χτισμένη πάνω στο δικό μας πτώμα, την οποία όμως θα συνεχίσει να καρπώνεται μια χούφτα μονοπωλιακών ομίλων. Στον αντίποδα για εμάς προορίζονται οι απειλές, οι κατασχέσεις, η φυλακή. Τα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ κατά δεκάδες χιλιάδες έρχονται στους συναδέλφους για να μας θυμίσουν ποιος πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό.

            Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει σε κάθε περίπτωση και σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα του κλάδου η προοπτική του αγώνα μας δεν περνά από τη λυκοσυμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων. Σε καμιά περίπτωση για εμάς δεν είναι λύση η διαχείριση της φτώχιας μας. Μόνη συμμαχία για εμάς είναι η κοινωνική συμμαχία ελ. επαγγελματιών, μικρών ΕΒΕ, εργαζομένων, νεολαίας και γυναικών. Η συμμαχία που μόνο αυτή μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το φάσμα της ανεργίας δεν χτυπά απλά την πόρτα μας βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας. Οι λογικές διαχωρισμού ελ. επαγγελματιών και μισθωτών ή ανέργων δεν χωρούν πια. Ο σημερινός ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου μπορεί να είναι ο αυριανός άνεργος.

            Η προοπτική δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανάπτυξη αγώνων διεκδικητικών με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, τη γραμμή ρήξης με τους σχεδιασμούς και την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας εργαζόμενων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης (καμία οικογένεια χωρίς φαγητό, φάρμακα, ρεύμα).

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Γονική Κατηγορία: Γενικού Ενδιαφέροντος και Σωματείων
Κατηγορία: Ανακοινώσεις σωματείων
Εμφανίσεις: 2361