Εκτύπωση
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014 ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

διεκδικώντας:

Να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Η αρχική απόφαση του ΔΣ της ΠΟΛ για πανελλαδική μέρα δράσης στις 4 Φλεβάρη με τα παραπάνω αιτήματα άλλαξε για τις 6 Φλεβάρη λόγω συμμετοχής των σωματείων μας στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ της 4 Φλεβάρη (η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Φλεβάρη) για το νομοσχέδιο που συζητιέται αυτές τις ημέρες στη Βουλή για την υγεία.
Παλεύουμε ενιαία και ολόπλευρα, γιατί η επίθεση από τις δυνάμεις του μεγάλου κεφαλαίου και των εκπροσώπων του σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα είναι ολομέτωπη. Θέλουν να ξεμπερδέψουν και με τις τελευταίες κατακτήσεις που υπάρχουν. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!
Στους λογιστές εξειδικεύεται με την μη υπογραφή ΣΣΕ, με τον αντιδραστικό Κώδικα Δεοντολογίας με τον ν.4174/13, που μετακυλύει τα πρόστιμα στη λογική της συνυπευθυνότητας. Κατευθύνσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει και από προηγούμενους νόμους & διατάγματα.
Η κυβέρνηση σήμερα υλοποιεί μια σειρά προτάσεις του ΟΕΕ πολύ πριν το μνημόνιο, πχ. Κώδικας Δεοντολογίας, προτάσεις για φοροδιαφυγή κτλ. Για αυτό μιλάνε για τροποποίηση του ν.4174/13 και ν.4223/13 και όχι απόσυρσή τους και περιορίζουν τη συζήτηση στο ύψος των προστίμων και όχι στον αντιλαϊκό χαρακτήρα τους.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πλαίσιο που έχει ως εξής:

Ο ν.4174/13, φορτώνει τα υπέρογκα πρόστιμα που θα προκύπτουν από την αδυναμία καταβολής των φόρων στους εργαζόμενους & τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση της φορολογίας που προκύπτει από το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο χτυπάει εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, λογιστές φοροτέχνες, πρώτα και ΚΥΡΙΑ επειδή είναι οι ίδιοι ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ!
Οι διεκδικήσεις (περί επιμέρους τροποποιήσεων των ν.4174/13, ν.4223/13) που έχει το ΟΕΕ (που στηρίζονται από όλες τις δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτό πλην ΔΠΚΟ), αλλά και οι εμπλεκόμενοι φορείς ΠΟΦΕΕ, ΠΕΦΕ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΠΑΝΕΛ.ΟΜΟΣΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ουδεμία σχέση έχουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα, η λογική περί άδικων προστίμων ενιαία για επιχειρήσεις - λογιστικά γραφεία και λογιστές ως συνυπεύθυνους, δεν μας βρίσκει σύμφωνους, για τους εξής λόγους:

 • Δεν χτυπιούνται ενιαία μεγάλο κεφάλαιο - εργαζόμενοι - μικροί επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι. Οι νόμοι για τα πρόστιμα έρχονται να προστεθούν στους προηγούμενους που περιέχουν στο σύνολο τους ευνοϊκές ρυθμίσεις για το κεφάλαιο (μείωση συντελεστών φορολογίας στα μερίσματα από 25% σε 10%, διάφορες φοροαπαλλαγές πολυεθνικών με έδρα την ΕΕ & εφοπλιστές, παραπέρα μείωσης εργοδοτικών εισφορών, εξαγγελίες για μείωση φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων στο 15%, κρατικές ενισχύσεις, κ.α.) και ταυτόχρονα επιβάλουν σκληρή φορολογική αφαίμαξη των εργαζομένων και μικρών επαγγελματιών. Για αυτό και είναι ταξικοί.
  Όλοι αυτοί οι νόμοι κινούνται στα πλαίσια της γενικότερης στρατηγικής της Ε.Ε., που ευνοούν τα κέρδη των μονοπωλίων & πολυεθνικών στη λογική της «ανάπτυξης» & των επενδύσεων ενώ τσακίζουν το εργατικό & λαϊκό εισόδημα. Σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης συνδέονται με το στόχο της κυβέρνησης για «Πρωτογενές Πλεόνασμα» προκείμενου να εξασφαλιστεί ζεστό κρατικό χρήμα για ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων πατώντας στη χρεοκοπία του λαού

 • Το ΟΕΕ έχει κάνει γαργάρα τη συνυπευθυνότητα - και πώς να μην την έχει κάνει, αφού την έχει προτείνει και την έχει θεσμοθετήσει.

 • Η ΠΟΛ, ο μοναδικός εκφραστής των μισθωτών λογιστών και γενικότερα εργαζομένων στις λογιστικές - ελεγκτικές - συμβουλευτικές εταιρείες συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος. Επομένως, δεν θα επιτρέψει οι εργαζόμενοι να γίνουν ουρά των συμφερόντων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, να γίνονται έρμαιο των αντιθέσεων στο μοίρασμα της πίτας και να είναι το μπαλάκι στο δικομματικό – διπολικό παιχνίδι, που στήνουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, ενώ είναι γνωστό ότι συμφωνούν στις βασικές στρατηγικές ΕΕ και κεφαλαίου.
  Τοποθετήσεις που αναγορεύουν και θέλουν τους εργαζόμενους να συρθούν πίσω από κυβερνητικές παρατάξεις του ΟΕΕ ή επιτροπές αγώνα στα πλαίσια του ΟΕΕ, στην ουσία θέλουν τους εργαζόμενους κλακαδόρους του κεφαλαίου και δεν υπηρετούν τα συμφέροντά τους.
  Δεν θα αφήσουμε το ΟΕΕ, έναν κρατικό θεσμό που έχει στους κόλπους του και εκπροσώπους μεγαλοστελέχη εταιρειών να υποκαταστήσει το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση της πάλης σε μεγάλους και μικρούς χώρους δουλειάς (γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζουν επίσημα και ανεπίσημα) ενάντια στην ΕΕ, στα μονοπώλια και την εξουσία τους όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ενιαία και σε συμμαχία με όλη την εργατική τάξη, με τους μικρούς επαγγελματίες του κλάδου και γενικότερα τους μικρούς επαγγελματίες και τη φτωχομεσαία αγροτιά που σήμερα αγωνίζεται για την επιβίωσή της, παλεύουμε για τα παραπάνω σε συνδυασμό με άμεσα μέτρα ανακούφισης.
  Σε αυτή τη βάση, αυτή η συμμαχία δεν μπορεί παρά να έχει αντιμονοπωλιακό - αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, πρέπει να έχει κοινωνικοταξικό χαρακτήρα, να χτίζεται από τα κάτω, από τα σωματεία, τους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς συλλόγους.
  Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, να αξιοποιήσουν την 6 Φλεβάρη για κατά τόπους πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των αιτημάτων μας την συγκεκριμένη μέρα.

   

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 18.00 στα γραφεία της ΠΟΛ

  Γονική Κατηγορία: Γενικού Ενδιαφέροντος και Σωματείων
  Κατηγορία: Ειδήσεις από τον χώρο της Π.Ο.Λ.
  Εμφανίσεις: 3249