Εκτύπωση

Αθήνα 18/03/2021
Αρ. πρωτ.:

Ε. 2061

ΘΕΜΑ: Συμφωνία Σύνδεσης μεταξύ της Ε.Ε. και της Κεντρικής Αμερικής.

α) Απόφαση αριθ. 1/2020 του Συμβουλίου Σύνδεσης Ε.Ε.-Κεντρικής Αμερικής της 14ης Δεκεμβρίου 2020 για την τροποποίηση του προσαρτήματος 2 (Πίνακας των επεξεργασιών ή μεταποιήσεων που απαιτείται να διενεργούνται σε μη καταγόμενες ύλες, ώστε το παραγόμενο προϊόν να αποκτήσει χαρακτήρα καταγωγής) του παραρτήματος ΙΙ (Σχετικά με τον ορισμό της έννοιας «καταγόμενα προϊόντα» ή «προϊόντα καταγωγής» και τις μεθόδους διοικητικής συνεργασίας)

β) Απόφαση αριθ. 2/2020 του Συμβουλίου Σύνδεσης Ε.Ε.-Κεντρικής Αμερικής της 14ης Δεκεμβρίου 2020 με την οποία εισάγονται επεξηγηματικές σημειώσεις στα άρθρα 15, 16, 19, 20 και 30 του παραρτήματος ΙΙ (Σχετικά με τον ορισμό της έννοιας «καταγόμενα προϊόντα» ή «προϊόντα καταγωγής» και τις μεθόδους διοικητικής συνεργασίας) της συμφωνίας όσον αφορά το πιστοποιητικό κυκλοφορίας εμπορευμάτων EUR 1, τις δηλώσεις τιμολογίου, τους εγκεκριμένους εξαγωγείς και τον έλεγχο των πιστοποιητικών καταγωγής

γ) Πρωτόκολλο της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ Ε.Ε. και των κρατών μελών της και της Κεντρικής Αμερικής, ώστε να ληφθεί υπόψη η προσχώρηση της Δημοκρατίας της Κροατίας στην Ε.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία: Εγκύκλιοι - ΠΟΛ
Εμφανίσεις: 1393