Εκτύπωση

Αθήνα 23/07/2014
Αρ. πρωτ.:
1107673


ΘΕΜΑ: Τροποποίηση και συμπλήρωση της αρ. Δ6Α 1058824 ΕΞ 2014/08-04-2014 (Β΄ 865 και 1079) απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:κ.λ.π

Αποφασίζουμε:

 

Ι. Τροποποιούμε και συμπληρώνουμε την αρ. Δ6Α 1058824 ΕΞ 2014/08-04-2014 (Β΄865) απόφασή μας, όπως τροποποιήθηκε με την αρ. Δ6Α 1067877 ΕΞ 2014/30.4.2014 (Β΄1076) ομοία, αντικαθιστούμε τις περιπτώσεις αα΄ και γγ΄ της υποπαραγράφου β΄ της παραγράφου 8 του άρθρου 27 αυτής, συμπληρώνουμε την ίδια παράγραφο με νέα υποπαράγραφο γ΄, αναριθμούμε την υφιστάμενη υποπαράγραφο γ ΄ αυτής σε δ ΄ και την αντικαθιστούμε, ως εξής:

«8.- β)

(αα) την παρακολούθηση και τη διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών υποθέσεων των Δ.Ε.Κ. Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την έκδοση των σχετικών καταλογιστικών πράξεων, την εκπροσώπηση στα δικαστήρια για τις προαναφερθείσες εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς και την παραλαβή, εφόσον συντρέχει περίπτωση, των ενδικοφανών προσφυγών με αίτημα την επανεξέταση των καταλογιστικών πράξεων, στο πλαίσιο της ειδικής διοικητικής διαδικασίας, από την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γ.Γ.Δ.Ε.».
«8.-β)

 (γγ) τα σχετικά φυσικά και μαγνητικά αρχεία, που αφορούν στις εκκρεμείς υποθέσεις των υποπεριπτώσεων αα΄ και ββ΄της παρούσας υποπαραγράφου, τα οποία περιέρχονται στις οργανικές μονάδες στις οποίες μεταφέρεται η καθ΄ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητά τους, αντίστοιχα.».
«8.- γ) Ειδικότερα, τα φυσικά και μαγνητικά αρχεία του Αυτοτελούς Τμήματος Δικαστικού και Νομικής Υποστήριξης συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων των Δ.Ε.Κ. Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και η αρμοδιότητα για την διαχείριση των σχετικών υποθέσεων αυτών, περιέρχονται στην αρμοδιότητα του Τμήματος Β΄- Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης ή του Τμήματος Δ΄- Εσόδων, κατά περίπτωση, των Δ.Ο.Υ Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (Φ.Α.Ε.) Αθηνών και Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (Φ.Α.Ε.) Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.
Στις ίδιες Δ.Ο.Υ περιέρχονται προς τακτοποίηση και τυχόν εκκρεμότητες που αφορούν στα ως άνω Αυτοτελή Τμήματα και Γραφεία των Δ.Ε.Κ.
δ) Το λοιπό γενικό φυσικό αρχείο των Δ.Ε.Κ. Αθηνών και Θεσσαλονίκης περιέρχεται στις Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.».

Ύστερα από τα ανωτέρω η παράγραφος 8 του άρθρου 27 της απόφασης αυτής διαμορφώνεται, ως εξής:

«8. -

α) Στις Δ.Ο.Υ. Α΄ Τάξης, κατά το μέρος της καθ΄ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητας της κάθε μίας από αυτές, μεταφέρεται η καθ΄ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των Διαπεριφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων (Δ.Ε.Κ.) Αθηνών και Θεσσαλονίκης, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 34 του Ν. 4141/2013 (ΦΕΚ Α΄81), όπως ισχύει, από την ημερομηνία παύσης λει­τουργίας τους, η οποία καθορίζεται με την παρούσα απόφασή μας, καθώς και οι αρμοδιότητες τις οποίες έχουμε μεταβιβάσει ή για τις οποίες έχουμε εκχωρήσει την εξουσιοδότηση υπογραφής σε όργανα των εν λόγω Ελεγκτικών Κέντρων, με την αρ. Δ6Α 1036682 ΕΞ 2014/25-2-2014 (Β΄478 και 558) απόφασή μας, όπως ισχύει, οι οποίες μεταβιβάζονται ή εκχωρούνται, από την προαναφερθείσα ημερομηνία, σε αντίστοιχο όργανο των Δ.Ο.Υ., στις οποίες περιέρχονται οι αρμοδιότητες αυτές.
β) Τα ίδια όργανα των υπηρεσιών, στις οποίες μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των Δ.Ε.Κ., καθίστανται, επίσης, αρμόδια, από την ίδια ημερομηνία για:

(αα) την παρακολούθηση και την διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών υποθέσεων των Δ.Ε.Κ. Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την έκδοση των σχετικών καταλογιστικών πράξεων, την εκπροσώπηση στα δικαστήρια για τις προαναφερθείσες εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς και την παραλαβή, εφόσον συντρέχει περίπτωση, των ενδικοφανών προσφυγών με αίτημα την επανεξέταση των καταλογιστικών πράξεων, στο πλαίσιο της ειδικής διοικητικής διαδικασίας, από την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γ.Γ.Δ.Ε.
(ββ) τον έλεγχο, την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, των τυχόν συμπληρωματικών καταλογιστικών πράξεων, εφόσον συντρέχει περίπτωση, την βεβαίωση και την είσπραξη των φόρων, των τελών, των εισφορών, των προστίμων και των λοιπών επιβαρύνσεων, την λήψη διασφαλιστικών και αναγκαστικών μέτρων, καθώς και για κάθε άλλη οφειλόμενη ενέργεια, που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και για την λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών.
(γγ) τα σχετικά φυσικά και μαγνητικά αρχεία, που αφορούν στις εκκρεμείς υποθέσεις των υποπεριπτώσεων αα΄ και ββ΄ της παρούσας υποπαραγράφου, τα οποία περιέρχονται στις οργανικές μονάδες στις οποίες μεταφέρεται η καθ΄ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητά τους, αντίστοιχα.

γ) Το λοιπό γενικό φυσικό αρχείο των Δ.Ε.Κ. Αθηνών και Θεσσαλονίκης περιέρχεται στις Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών και ΟΑΕ Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.».

II. Κατά τα λοιπά ισχύει η αριθμ. Δ6Α 1058824 ΕΞ 2014/08-04-2014 (Β΄ 865 και 1079) απόφασή μας, όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. Δ6Α 1067877 ΕΞ 2014/30.4.2014 (Β΄1076) ομοία.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κατηγορία: Εγκύκλιοι - ΠΟΛ
Εμφανίσεις: 4299