Open menu
29 | 03 | 2024

Αθήνα 10/11/2008
Αρ. Πρωτ.:  1111400/939/0013
ΠΟΛ. 1148
   
ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση ελλείψεων των στοιχείων των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων μέσω τηλεφωνικού κέντρου και διαδικτύου.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:.....
κ.λ.π.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
 

Άρθρο 1
Αποκατάσταση λαθών & ελλείψεων των στοιχείων των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων

 

1. Η αποκατάσταση των λαθών και ελλείψεων των στοιχείων ακινήτων των υποχρέων πραγματοποιείται αποκλειστικά, είτε μέσω τηλεφωνικού κέντρου (call center), είτε με τη χρήση διαδικτυακής εφαρμογής δικτυακού τόπου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
2. Τα λάθη έχουν ταξινομηθεί σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος και το πλήθος τους. Για τη διόρθωση των συγκεκριμένων λαθών, ο υπόχρεος οφείλει να χρησιμοποιήσει τα παραπάνω μέσα διόρθωσης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
3. Στην περίπτωση που το πλήθος των λαθών υπερβαίνει τα τρία (3) ή δεν είναι εφικτός ο υπολογισμός του Ε.Τ.ΑΚ. μετά την επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής από τον φορολογούμενο.
4. Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η σύνθεση εικόνας της ακίνητης περιουσίας του υποχρέου βάσει των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) ετών 2005 έως 2008, χρησιμοποιείται η διαδικτυακή εφαρμογή για την εκ νέου καταχώρηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί την 1η Ιανουαρίου έτους 2008.
5. Οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου ή της διαδικτυακής εφαρμογής, επέχουν θέση δήλωσης στοιχείων ακινήτων.

 

 

 

 

Άρθρο 2
Ταυτοποίηση Υπόχρεου

 

1. Η πιστοποίηση του υπόχρεου πραγματοποιείται με τη χρήση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και του ειδικού κωδικού αναγνώρισης. Ο ειδικός κωδικός αναγνώρισης αποδίδεται και γνωστοποιείται στους υποχρέους με ταχυδρομική επιστολή.
2. Για την ταυτοποίηση επιπρόσθετα δύναται να χρησιμοποιηθούν ειδικά στοιχεία των πρόσφατων Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ή του Μητρώου του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Φορολογίας TAXIS.
3. Ο ειδικός κωδικός αναγνώρισης και τα στοιχεία της παραγράφου δύο του άρθρου αυτού ταυτοποιούν τον υπόχρεο και αποτελούν απόρρητο φορολογικό και προσωπικό στοιχείο. Το σύνολο των ανωτέρω σε συνδυασμό με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου διαχειρίζεται μόνο ο υπόχρεος έτσι ώστε αυτός ή πρόσωπα της επιλογής του να τον γνωρίζουν και να έχουν τη δυνατότητα χρήσης του, με δική του ευθύνη.
4. Η διάρκεια ισχύος του κωδικού αναγνώρισης είναι περιορισμένη και λήγει στις 31 Μαρτίου 2009.

4. Η διάρκεια ισχύος του κωδικού αναγνώρισης είναι περιορισμένη και λήγει στις 30/11/2009. - (αντικαταστάθηκε με την Π.Ο.Λ. 1144/09)

 

 

Άρθρο 3
Διαδικασία διορθώσεων μέσω τηλεφωνικού κέντρου

 

Στις περιπτώσεις που έχει προσδιοριστεί η ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων κατά την 1η Ιανουαρίου έτους 2008 αλλά δεν μπορεί να υπολογιστεί το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων λόγω λαθών που εντοπίστηκαν στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων και αναφέρονται στο παράρτημα Α, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, εφόσον δεν ξεπερνούν τα τρία (3) ο υπόχρεος πραγματοποιεί τις απαραίτητες διορθώσεις μέσω τηλεφωνικού κέντρου, ως ακολούθως:

1. Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποστέλλεται επιστολή όπως το συνημμένο υπόδειγμα Α, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, στην οποία αναφέρονται ενδεικτικά τα λάθη ή οι παραλείψεις που αναδείχθηκαν μετά την επεξεργασία των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων των ετών 2005 έως 2008.
2. Ο υπόχρεος οφείλει εντός δέκα (10) ημερών από την παραλαβή της επιστολής της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο και αφού πραγματοποιηθεί ο έλεγχος ταυτοποίησης σύμφωνα με το άρθρο δύο της παρούσης, να υπαγορεύσει τις απαιτούμενες διορθώσεις στα σημεία που υποδεικνύονται.
3. Οι διορθώσεις εκτυπώνονται και αποστέλλονται ταχυδρομικά στους υποχρέους, οι οποίοι οφείλουν να τις διατηρούν ως δηλώσεις στοιχείων ακινήτων.
4. Η τηλεφωνική επικοινωνία ηχογραφείται κατόπιν ενημέρωσης του πολίτη.
5. Ο υπόχρεος που έχει ειδοποιηθεί προκειμένου να χρησιμοποιήσει το τηλεφωνικό κέντρο για την πραγματοποίηση των απαραίτητων διορθώσεων, δύναται να επιλέξει εναλλακτικά τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής του άρθρου 4 .της παρούσης.
6. Στις περιπτώσεις που δεν δύναται να προσδιοριστεί μέσω του τηλεφωνικού κέντρου η γεωγραφική θέση ακινήτου, ο φορολογούμενος πρέπει να χρησιμοποιήσει την διαδικτυακή εφαρμογή του άρθρου 4 της παρούσης, με τους ίδιους κωδικούς ταυτοποίησης.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι όποιες άλλες διορθώσεις ή συμπληρώσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του τηλεφωνικού κέντρου θεωρούνται έγκυρες και δε χρειάζεται να επαναληφθούν στη διαδικτυακή εφαρμογή.

 

 

 

Άρθρο 4
Διαδικασία διορθώσεων με τη χρήση διαδικτυακής εφαρμογής

 

Στις περιπτώσεις που έχει προσδιοριστεί η ακίνητη περιουσία του υποχρέου κατά την 1η Ιανουαρίου έτους 2008, αλλά δεν μπορεί να υπολογιστεί ορθά το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων λόγω λαθών που εντοπίστηκαν στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων και αναφέρονται ενδεικτικά στο παράρτημα Β, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, ή δεν είναι δυνατή η διαμόρφωση της εικόνας της περιουσιακής κατάστασης την 1ης Ιανουαρίου 2008, ο υπόχρεος οφείλει να πραγματοποιήσει τις διορθώσεις μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ως ακολούθως:

1. Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποστέλλεται:

α) επιστολή όπως το συνημμένο υπόδειγμα Β, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, που αφορά διόρθωση λαθών, παραλείψεων ή μη ακριβούς εντοπισμού της γεωγραφικής θέσης των ακινήτων, που αναδείχθηκαν μετά την επεξεργασία των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων των ετών 2005 έως 2008 ή
β) επιστολή όπως το συνημμένο υπόδειγμα Γ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, που αφορά την εκ νέου καταχώρηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί την 1η Ιανουαρίου 2008.

2. Ο υπόχρεος οφείλει εντός δέκα (10) ημερών από την παραλαβή της επιστολής της παραγράφου ένα του παρόντος άρθρου να συνδεθεί με τη διαδικτυακή εφαρμογή στον δικτυακό τόπο www. e-9. gr και αφού πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο δύο της παρούσης, να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες διορθώσεις στα σημεία που υποδεικνύονται.

3. Στην περίπτωση που απαιτείται ο ακριβής εντοπισμός της γεωγραφικής θέσης του ακινήτου, ο υπόχρεος χρησιμοποιεί τον ψηφιακό χάρτη και επιλέγει χωροταξικά τη θέση του ακινήτου.
4. Στην περίπτωση που οι υποβληθείσες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων δεν είναι δυνατόν να αναγνωσθούν ή να συντεθούν με οποιαδήποτε επεξεργασία ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλει εξ΄ αρχής δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2008.
5. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διόρθωσης ή εξ αρχής υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων, ο υπόχρεος οφείλει να εκτυπώνει και να διατηρεί τη δήλωση στοιχείων ακινήτων που έχει υποβάλει.

 

 

 

Άρθρο 5

 

Οι διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 3471/2006 για το απόρρητο των συνδιαλέξεων δεν θίγονται.
1. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι ίδιοι όροι χρήσης της δικτυακής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως αναφέρονται στο άρθρο τρία της 1022576/28-2-2005 Απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (Φ.Ε.Κ. 317 Β΄).
1. Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 


 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α
ΠΙΝΑΚΑΣ ΛΑΘΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΛΑΘΗ ΠΙΝΑΚΑ 1

113 Δεν έχει συμπληρωθεί η κατηγορία του ακινήτου.
114 Δεν έχει συμπληρωθεί ο όροφος του ακινήτου.
115 Δεν έχει συμπληρωθεί η επιφάνεια του κτίσματος.
116 Έχει συμπληρωθεί μόνο η επιφάνεια των βοηθητικών χώρων του κτίσματος.
118 Δεν έχει συμπληρωθεί το είδος εμπράγματου δικαιώματος του κτίσματος.
119 Δεν έχει συμπληρωθεί το ποσοστό συν/σίας του κτίσματος.
120 Δεν έχει συμπληρωθεί το έτος γέννησης του επικαρπωτή του κτίσματος.
122 Δεν έχει συμπληρωθεί η επιφάνεια του οικοπέδου.
123 Δεν έχει συμπληρωθεί το είδος εμπράγματου δικαιώματος του οικοπέδου.
124 Δεν έχει συμπληρωθεί το ποσοστό συν/σίας του οικοπέδου.
125 Δεν έχει συμπληρωθεί το έτος γέννησης του επικαρπωτή του οικοπέδου.
129 Δεν έχει συμπληρωθεί ο κωδικός μεταβολής.
131 Το ποσοστό συν/σίας κτίσματος είναι μεγαλύτερο του 100.
132 Το ποσοστό συν/σίας οικοπέδου είναι μεγαλύτερο του 100.
135 Ο όροφος του ακινήτου είναι δυσανάγνωστος.
136 Κτίσμα χωρίς τ.μ. με κωδικό ειδικών συνθηκών 1,3 ή 99.
137 Οικόπεδο χωρίς τ.μ. με κωδικό ειδικών συνθηκών 2,4,5 ή 6.

 

ΛΑΘΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ

7 Ο Α.Φ.Μ. της συζύγου είναι λανθασμένος.
8 Ο Α.Φ.Μ. της συζύγου είναι κενός.
12 Ο Α.Φ.Μ. του 1ου τέκνου είναι κενός.
13 Ο Α.Φ.Μ. του 1ου τέκνου είναι λανθασμένος.
15 Ο Α.Φ.Μ. του 2ου τέκνου είναι κενός.
16 Ο Α.Φ.Μ. του 2ου τέκνου είναι λανθασμένος.
18 Ο Α.Φ.Μ. του 3ου τέκνου είναι κενός.
19 Ο Α.Φ.Μ. του 3ου τέκνου είναι λανθασμένος.
21 Ο Α.Φ.Μ. του 4ου τέκνου είναι κενός.
22 Ο Α.Φ.Μ. του 4ου τέκνου είναι λανθασμένος.
24 Ο Α.Φ.Μ. του 5ου τέκνου είναι κενός.
25 Ο Α.Φ.Μ. του 5ου τέκνου είναι λανθασμένος.
27 Ο Α.Φ.Μ. του 6ου τέκνου είναι κενός.
28 Ο Α.Φ.Μ. του 6ου τέκνου είναι λανθασμένος.
30 Ο Α.Φ.Μ. του 7ου τέκνου είναι κενός.
31 Ο Α.Φ.Μ. του 7ου τέκνου είναι λανθασμένος.
33 Ο Α.Φ.Μ. του 8ου τέκνου είναι κενός.
34 Ο Α.Φ.Μ. του 8ου τέκνου είναι λανθασμένος.

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β
ΠΙΝΑΚΑΣ ΛΑΘΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

101 Δεν έχει συμπληρωθεί ο Νομός στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο.
102 Ο Νομός του ακινήτου δεν εντοπίστηκε (ταυτοποίηση) στο αρχείο των Νομών.
103 Δεν έχει συμπληρωθεί ο Δήμος/Κοινότητα του ακινήτου.
104 Ο Δήμος/Κοινότητα του ακινήτου δεν εντοπίστηκε (ταυτοποίηση) στο αρχείο Δήμων/Κοινοτήτων
105 Δεν έχει συμπληρωθεί η διεύθυνση του ακινήτου.
106 Η διεύθυνση του ακινήτου δεν εντοπίστηκε (ταυτοποίηση) στο αρχείο των Δρόμων
107 Δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός της διεύθυνσης του ακινήτου.
112 Δεν εντοπίστηκε (ταυτοποίηση) κανένας από τους υπόλοιπους δρόμους του οικοδομικού τετραγώνου.
134 Δεν εντοπίστηκε (ταυτοποίηση) Οικοδομικό Τετράγωνο από τις οδούς.

 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Α

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ  

ΠΡΟΣ:

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

 

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σας ενημερώνει ότι από την επεξεργασία των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 (αρχικές-τροποποιητικές) που έχετε υποβάλει τα έτη 2005-2008, προέκυψε η εικόνα των περιουσιακών δικαιωμάτων σας την 1/1/2008.

Ωστόσο, κατά τη διαδικασία αυτή, εντοπίσθηκαν λάθη ή παραλείψεις, η διόρθωση των οποίων είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση της ορθής εικόνας της περιουσιακής σας κατάστασης την 1/1/2008.

Ως λάθη / παραλείψεις εντοπίσθηκαν τα ακόλουθα για τις δηλώσεις σας με Α.Φ.Μ. ..............:

 

Έτος

Ημ/νία Υποβολής

Είδος Δηλ.

Α/Α

Οδός

Αριθ.

Κωδικός και Περιγραφή Λάθους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το λόγο αυτό, καλείσθε όπως εντός 10 ημερών από την παραλαβή της παρούσης να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας (call center) στα τηλέφωνα ..............................................

Ώρες λειτουργίας: 08.00-...... Δευτέρα έως Παρασκευή, πλην αργιών, από / /2008-.........

Για την επικοινωνία σας, απαιτούνται:

α) Ο Α.Φ.Μ.

β) Ο Ειδικός Κωδικός ....................

γ) Ο Αριθμός Ειδοποίησης του εκκαθαριστικού της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του τελευταίου έτους υποβολής. Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό, απαιτείται ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου που έχει δηλωθεί στο μητρώο του Taxis.

Εναλλακτικά, μπορείτε να διορθώσετε τα λάθη/ παραλείψεις και στο διαδικτυακό τόπο www.e-9.gr, χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας για την πρόσβασή σας στο σύστημα.

Η ανωτέρω διαδικασία είναι απολύτως απαραίτητη για τον ορθό υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στις συναλλαγές σας με τις Δ.Ο.Υ.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των πρoτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

 


 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Β

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αρ. Πρωτ.:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

 

ΠΡΟΣ :

 

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

 

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σας ενημερώνει ότι από την επεξεργασία των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 (αρχικές-τροποποιητικές) που έχετε υποβάλει τα έτη 2005-2008, προέκυψε η εικόνα των περιουσιακών δικαιωμάτων σας την 1/1/2008. Ωστόσο, για ένα ή περισσότερα ακίνητα δεν δύναται να προσδιοριστεί αυτόματα η γεωγραφική τους θέση ή παρουσιάστηκαν λάθη και παραλείψεις, η διόρθωση των οποίων είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση της ορθής εικόνας της περιουσιακής σας κατάστασης την 1/1/2008.

Για το λόγο αυτό καλείσθε, εντός 10 ημερών από την παραλαβή της παρούσης, να επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο www. e-9. gr και να προβείτε στις απαραίτητες διορθώσεις, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που παρέχονται στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο.

Για την πρόσβασή σας στο σύστημα, απαιτούνται:

 

α) Ο Α.Φ.Μ.

β) Ο Ειδικός Κωδικός ....................

γ) Ο Αριθμός Ειδοποίησης του εκκαθαριστικού της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του τελευταίου έτους υποβολής. Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό, απαιτείται ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου που έχει δηλωθεί στο μητρώο του Taxis.

Η ανωτέρω διαδικασία είναι απολύτως απαραίτητη για τον ορθό υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στις συναλλαγές σας με τις Δ.Ο.Υ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

 

 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Γ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αρ Πρωτ.:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

 

ΠΡΟΣ:

 

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

 

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σας ενημερώνει ότι από την επεξεργασία των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 (αρχικές-τροποποιητικές) που έχετε υποβάλει τα έτη 2005-2008, προέκυψαν σημαντικά λάθη ή παραλείψεις με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται εσφαλμένη εικόνα της περιουσιακή σας κατάστασης την 1/1/2008.

Για το λόγο αυτό καλείσθε, εντός 10 ημερών από την παραλαβή της παρούσης, να επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο www.e-9.gr και να υποβάλετε εκ νέου δήλωση στοιχείων ακινήτων (πρώτη σελίδα, πίνακες 1 και 2 του εντύπου Ε9) για το σύνολο των ακινήτων που έχετε την 1/1/2008, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που παρέχονται στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο.

Για την πρόσβασή σας στο σύστημα, απαιτούνται:

α) Ο Α.Φ.Μ.

β) Ο Ειδικός Κωδικός ....................

γ) Ο Αριθμός Ειδοποίησης του εκκαθαριστικού της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του τελευταίου έτους υποβολής. Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό, απαιτείται ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου που έχει δηλωθεί στο μητρώο του Taxis.

Η ανωτέρω διαδικασία είναι απολύτως απαραίτητη για τον ορθό υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στις συναλλαγές σας με τις Δ.Ο.Υ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

Σχετικά άρθρα
Σύνδεση Χρήστη

Για πλήρη πρόσβαση συνδεθείτε με τους παρακάτω κωδικούς. Όνομα Χρήστη : demo PSW : demo16

Πολιτική Cookies στην ΕΕ.. Το cookie είναι ένα μικρό τμήμα κειμένου που αποστέλλεται στο πρόγραμμα περιήγησης από έναν ιστότοπο που επισκέπτεστε. Διευκολύνει τον ιστότοπο να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, όπως την προτιμώμενη γλώσσα σας και άλλες ρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να διευκολύνει την επόμενή σας επίσκεψη και να κάνει τον ιστότοπο πιο χρήσιμο για εσάς. Τα cookie παίζουν σημαντικό ρόλο. Χωρίς αυτά, η χρήση του ιστού θα ήταν μια πολύ πιο περίπλοκη εμπειρία. Χρησιμοποιούμε τα cookie για πολλούς λόγους. Τα χρησιμοποιούμε, για παράδειγμα, για την απομνημόνευση των προτιμήσεών σας όσον αφορά στην ασφαλή αναζήτηση, για να υπολογίσουμε τον αριθμό των επισκεπτών σε μια σελίδα ή για να σας διευκολύνουμε να εγγραφείτε στις υπηρεσίες μας και για να προστατεύσουμε τα δεδομένα σας. Περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση των cookies μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm