Εκτύπωση

Αθήνα 09/12/2020
Αρ. πρωτ.: 138138


ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ. Α 1125859 ΕΞ 2020/23-10-2020 απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. «Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)» (B’4738), ως προς την παύση λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Φορολογικών Διαδικασιών του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.)

 

Α. Από 01/01/2021:

I. Παύουμε τη λειτουργία του Αυτοτελούς Τμήματος Φορολογικών Διαδικασιών, που υπάγεται απευθείας στον Προϊστάμενο του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.) και οι αρμοδιότητες αυτού περιέρχονται στο Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ..

II. Τροποποιούμε την υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ 2020/23-10-2020 (B’4738) απόφασή μας, με θέμα «Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)», κατά το μέρος που αφορά στα άρθρα 46 «Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.)» και 77 «Κλάδοι Προϊσταμένων Αυτοτελών Τμημάτων, Τμημάτων και Αυτοτελών Γραφείων των Υπηρεσιών» αυτής, ως κατωτέρω:

α) Στο άρθρο 46 «Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.)» αυτής:

αα) Αντικαθιστούμε την παράγραφο 3 αυτού, ως εξής:

«Άρθρο 46 

Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.)»

 

«3.-Το Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. διαρθρώνεται σε δύο (2) Υποδιευθύνσεις και δεκατέσσερα (14) Τμήματα, από τα οποία τρία (3) Αυτοτελή, υπαγόμενα απευθείας στον Προϊστάμενο του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., ως κάτωθι:

Α.- ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Α ́

Τμήματα Ελέγχου Α ́ έως και Ε ́

Β.- ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Β ́

α) Τμήματα Ελέγχου ΣΤ ́ έως και Ι

β) Τμήμα Ελέγχου ΙΑ’, με έδρα την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Γ.-Στον Προϊστάμενο του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. υπάγονται απευθείας:

α) Αυτοτελές Τμήμα Δικαστικού και Νομικής Υποστήριξης, στο οποίο λειτουργεί Γραφείο Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων

β) Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης

γ) Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Σχέσεων με τους Μεγάλους Φορολογουμένους».

ββ) Αντικαθιστούμε την υποπαράγραφο «III. Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης» της παραγράφου 4 αυτού, ως εξής:

«4.III. Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης

(α) H μηχανογραφική υποστήριξη του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ..

(β) Η διοικητική και η γραμματειακή υποστήριξη του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ..

(γ) Η μέριμνα για την υγιεινή και ασφάλεια των χώρων στέγασης του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., για την εξασφάλιση των υλικών και του εξοπλισμού, που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του, την συντήρηση και επισκευή αυτού, καθώς και η τήρηση των παγίων της υπηρεσίας

(δ) Η παραλαβή όλων των τροποποιητικών - συμπληρωματικών δηλώσεων για την περίοδο που λειτουργούσε η Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων και η Δ.Ο.Υ. ΦΑΒΕ Αθηνών, καθώς και των φορολογουμένων για τους οποίους το Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. είναι αρμόδιο για θέματα προηγούμενων ετών, όπως επίσης και τα συναφή θέματα που καθορίζονται ή θα καθορισθούν με αποφάσεις του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.».

γγ) Διαγράφουμε την υποπαράγραφο «IV. Αυτοτελές Τμήμα Φορολογικών Διαδικασιών» της παραγράφου 4 αυτού και αναριθμούμε την υφιστάμενη υποπαράγραφο «V. Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Σχέσεων με τους Μεγάλους Φορολογουμένους» της ίδιας παραγράφου σε «IV. Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Σχέσεων με τους Μεγάλους Φορολογουμένους».

β) Στο άρθρο77 «Κλάδοι Προϊσταμένων Αυτοτελών Τμημάτων, Τμημάτων και Αυτοτελών Γραφείων των Υπηρεσιών» αυτής, αντικαθιστούμε την υποπερίπτωση β ́ της περίπτωσης III της υποπαραγράφου 8 της παραγράφου Α αυτού, ως εξής:

« Άρθρο 77

Κλάδοι Προϊσταμένων Αυτοτελών Τμημάτων, Τμημάτων και Αυτοτελών Γραφείων των Υπηρεσιών»

 

«Α.8.III. β) Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Σχέσεων με τους Μεγάλους Φορολογουμένους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.».

Β. -Κατά τα λοιπά ισχύει η υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ 2020/23-10-2020 (B’4738) απόφασή μας, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε.

 

Η παρούσα απόφαση ισχύει από την ημερομηνία που καθορίζεται στις διατάξεις αυτής.

 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Κατηγορία: Εγκύκλιοι - ΠΟΛ
Εμφανίσεις: 9579