Εκτύπωση

Αθήνα, 16/04/2020
Αρ. Πρωτ.: 15687/282

ΘΕΜΑ: Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους τετρακοσίων (400) ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

 

Άρθρο 1


Εγκρίνουμε τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους τετρακοσίων ευρώ (400,00 €) σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που απέκτησε την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1/4/2019 και μετά και διατηρεί την ιδιότητα αυτή μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας.

 

 

Άρθρο 2


1. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 1 γίνεται μετά από οίκοθεν έλεγχο στο Μητρώο εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, σύμφωνα τα οριζόμενα στο άρθρο 1.
2. Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 1 γίνεται εφόσον από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το Μητρώνυμο.
β) Ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών.
γ) Ο αριθμός Μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ).
δ) Ο αριθμός φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
ε) Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

3. Σε περίπτωση έλλειψης των στοιχείων ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού και IBAN, οι δικαιούχοι οφείλουν να καταχωρήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. (16/4/2020)


Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κατηγορία: Εγκύκλιοι - ΠΟΛ
Εμφανίσεις: 2389